Öntözőrendszer akció

ontozorendszer003Egy kert soha nem készül el. Mindig rengeteg munkát jelent, ha azt akarjuk, hogy csodálatos legyen. Persze ez sokunknak kikapcsolódás a zűrös hétköznapok után. Azonban vannak "nem szeretem munkák" is, melyek inkább megterhelők, mint stresszoldók. Gondoljunk csak bele, minden egyes nap, akár egy hosszú, fárasztó munka után is növényeinket öntözni kell. Mert hiába nyírjuk a füvet rendszeresen, gyomláljuk a veteményest vagy a virágágyat, ha nincs elég víz, a növények elhervadnak, kiszáradnak. Egy automata öntözőrendszerrel ezek a problémák kiküszöbölhetők.

Miért olcsó egy automata öntözőrendszer?

Ugyan a telepítéskor egy viszonylag nagyobb összeget áldozunk rá, azonban nagyságrendekkel kevesebb vizet használunk fel, mint a kézi locsolótömlő használatakor. Ennek több oka is van: 

  • késő esti vagy hajnali órákra tudjuk időzíteni az öntözőrendszert, ilyenkor a párolgási veszteség sokkal kisebb,
  • az öntözőrendszer igazodik a kert kialakításához, hiszen az árnyékos területek jóval kevesebb vizet igényelnek, mint a napsütéses részek,
  • az évszakok szerint is programozható az öntözés mennyisége, mert a csapadék mennyisége és a napsütötte órák számára is változik,
  • az esőérzékelő beiktatásával az öntözőrendszer kikapcsol, amennyiben csapadékot észlel, 
  • alternatív vízforrásról (kút, ciszterna) is üzemeltethető, így sem víz-, sem csatornadíj nem terheli a pénztárcánkat.

Az automata öntözőrendszer nemcsak a pénztárcánkat kíméli meg, hanem az egészségünkre is jótékony hatással van. A porlaszott vízcseppek a levegőben szálló pollent és port megkötik, így az allergiásoknak igazi megkönnyebbülést jelent. Ezentúl a növényeink és a kert talajszerkezete sokkal egészségesebb lesz. Az öntözőrendszer, a mindig ugyanazon időben érkező mesterséges csapadék hatására sajátságos mikroklíma alakul ki a kertben. Az enyhén párás levegő nemcsak növényeinkre, hanem a mi egészségünkre is kellemes hatással van. 

Összefoglalva az automata öntözőrendszernek számos előnye van:

  1. az eddig ismert legtakarékosabb öntözési megoldás
  2. egészségesebb környezetet eredményez
  3. több hétre is nyugodtan elmehet nyaralni, nincs baráti, rokoni segítségre utalva
  4. emeli az ingatlan értékét.

Amennyiben úgy dönt, hogy ezt a rendkívül takarékos és kényelmes megoldást választja a kertje öntözésére, kérje ingyenes felmérésünket.

November 30-ig történő megrendelés esetén egy 14.000 Ft értékű esőérzékelőt adunk ajándékba!

 

Vagy hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016

 

Kertépítés ősszel

kertépítés ősszelNem is gondolnánk, de a kertépítésre valóban az ősz a legkedvezőbb időszak. Ilyenkor a növények megpihennek, felkészülnek a kevesebb napsütésre, a hidegebb hőmérsékletre. Azonban a szeptemberi, októberi kellemesen langyos, napsütéses idő kiváló időpont, a tavaszhoz hasonlóan kertünk átalakításához és szépítgetéséhez.

A nyári viharok, hatalmas felhőszakadások nyomai eltűntek, a talaj kiszáradt, így már alkalmassá váltak az ágyások a növénybeültetésre. Az ősszel újonnan ültetett növényzet a kellemes őszi időben be tud gyökeresedni, télen meg tud pihenni, hogy aztán tavasszal a növekedésre, virágzásra fordítsa energiáit.

A lombhullató díszfák, a gyümölcsfák, a rózsabokrok és a szőlőoltványok ültetésével nem érdemes tavaszig várnunk. A felsorolt növények elültetésére az október a legkedvezőbb időszak, hiszen az ősszel elültetett csemeték megmetszett vagy eltörött gyökérágak sebei még a fagyok beállta előtt begyógyulnak. A csemeték körül a talaj megülepedik, így megvédi a gyökerüket a fagytól és a kiszáradástól.

Az ősszel ültetett csemeték vegetációja tavasszal gyorsabban indul be, a virágrügyek időben kifakadnak, a hajtások lendületesen növekednek. Egy évvel korábban érlelnek termést, és a jobb tápanyagellátás következtében ellenállóbbak a betegségekkel és a kártevőkkel szemben.

Nem pusztán a fák, a bokrok ültetésére alkalmas az október, hanem a füvesítés, a gyepszőnyeg telepítésére is. A kedvező hőmérsékletben és napsütésben a fűmag könnyebben kicsírázik, a gyepszőnyeg pedig be tud gyökeresedni.

Amennyiben meglévő pázsitunk van, kb. 5 cm magasságig vágjuk vissza, az ennél hosszabban hagyott gyep be tud rohadni, a rövidebb pedig nincs védve megfelelően a hideg ellen. A nyirkos felületet szellőztessük át, hogy a pangó víz miatt ne tudjon begombásodni. A gyepszellőztetés után speciális őszi gyepműtrágyával szórjuk be füvet. Ez kevesebb nitrogén és több káliumot tartalmaz, így védelmet nyújt a fagy okozta károsodástól.

A frissen ültetett növényeknek, gyepnek nagy szüksége az öntözésre, ezért érdemes az automata öntözőrendszert telepítését is fontolóra venni.

Az őszi kertépítés, egy öntözőrendszer telepítése hatalmas esztétikai előnnyel jár, hiszen mire eljön a tavasz, addigra a kertépítés, az átalakítás nyomai maradéktalanul eltűnnek. Tavasszal már gyönyörködhetünk új kertünk szépségében, az újonnan telepített növényeink növekedésében, virágzásában.

Ha gondolkozott mostanában kertje szépítésén, átalakításán, ne habozzon árajánlatot kérni, hiszen november 30-ig megrendelt kertépítéshez őszi terasz beültetést adunk ajándékba.

 

Vagy hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016