Automata öntözőrendszer újraindítása tavasszal

ontozo2Április végén, május elején már érdemes az automata öntözőrendszert újra üzembe helyezni. Ha szivattyús a rendszer, a szivattyút kell elindítani, mennyiben pedig vezetékes vizet használunk, akkor a főcsapot kell megnyitnunk. Amint elindítottunk az öntözőrendszert, nézzük át tüzetesen, hogy minden szórófej rendben működik-e, megfelelő szögben öntözi-e a növényeinket.

Homokos talajban előfordulhat, hogy egy-egy szórófej kinn ragad. Ebben az esetben szilikon sprayvel fújjuk körbe a szórófejet, majd mozgassuk meg egy kicsit. Ezek után sokkal könnyedebben fog a szórófej a talajból kiemelkedni és vissza.

ontozo4Az is gyakran előfordul, hogy az öntözőrendszer telepítésekor még fiatal cserjék és egyéb növények hatalmasra növekednek, majd az öntözőrendszer újra indításkor kiderül, hogy ránőttek a szórófejre vagy akadályozzák a vízsugár útját. Ebben az esetben a meglévő fejbekötő csövet kell megtoldanunk. A meglévő cső helyére egy hosszabbat toldunk, ezzel a szórófej arrébb helyezhető, így megfelelően tudja növényeinket vízzel ellátni. 

Érdemes ezeket az apróbb munkálatokat is szakemberre bízni, hiszen több száz öntözőrendszer telepítése után elmondhatjuk, hogy az öntözőrendszer újraindítása, karbantartása, esetleges javítását tökéletesen megoldjuk az Ön számára.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016