Kékben és sárgában pompázó tavasz hírnökei

gyongyike-tulipanA kontrasztos színek, a hűvös kék és a meleg sárga olyan, mint a tavaszi időjárás: a frissítő szellőt azonnal napsütés kíséri. Telepíthetjük az alacsony évelőket nagy területre, így szemet gyönyörködtető talajtakarót hozhatunk létre pl. kaukázusi nefelejcsből vagy kutyatejből, de kombinálhatjuk is a kettőt. 

Nagyobb kertekben, ahol nincs szükség minden talpalatnyi helyre, a növekvő vadvirágok - gyermekláncfű - is üdítő látványt nyújtanak. Szintén nagy csoportban mutat rendkívül jól a sudár kankalin és a bókoló csillagvirág együttese. Mindkét faj önvetéssel szaporodik. Áprilisban, mikor a cserjék még csak bontogatják lombjaikat, elegendő napfény és meleg jut a két virágnak. 

kankalin-2015A sárga sáfrány már februárban virágba borulhat, márciusban pedig a világos kékben pompázó szellőrózsa bontja szirmait a bokrok alatt. A gyepszőnyeg szélét beültethetjük sárga kaukázusi zergevirággal, mely többéves évelő, így sokáig örvendeztet meg bennünket tavaszról tavaszra gyönyörűséges napsárga színeivel. 

A tavaszi kert elmaradhatatlan virága a gyöngyike, mely szintén csoportos beültetésben mutat igazán jól. Húsvétra virágba borul az aranyvessző is, mely az ünnepi asztalt díszíti a színpompásra festett tojások mellett. 

arvacska-2015Tavaszi virágokat nemcsak kertbe ültethetünk, hanem virágládába vagy cserépbe is. A jácint klasszikus tavaszi cserepes növény, de mi magunk is alkothatunk kék-sárga kombinációkat kankalinból és árvácskából. Összeültethetünk hagymás virágokat korán virágzó évelőkkel is, például a kék haranglábat sugárzó sárga tulipánnal. 

 

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016