Kerti party

kerti-party4Azért szeretjük a nyarat (tavasz, őszt), mert rengeteg időt tölthetünk a szabadban. Ez nem csupán a kertészkedést jelenti, még akkor sem, ha egy szépen ápolt kert sok törődést igényel. A legjobb része az, amikor szeretteinkkel közösen élvezhetjük az együtt eltöltött időt a gondosan szépítgetett kertünkben.

A kerti party-ról leginkább a grillezés, bográcsozás jut eszünkbe, pedig egy frissen elkészített saláta, egy saját recept alapján készült gyümölcspüré, a rendkívül divatos és egészséges smoothie a forró nyári napokon hűs hatást kelt, ráadásul nem kell a tűz mellett izzadnunk.

kerti-party2

Rendezkedjünk be egy árnyat adó fa alá, vagy húzódjunk napernyő védelmébe, ha a kerti party-t nappalra tervezzük. Dobjunk az asztalra egy kockás asztalterítőt, középre állítsunk vázát, melyben a kertünkből szedett virágokból kötünk dekoratív csokrot.

Válasszunk vidám nyári színekben pompázó étkészletet. Ha tartunk attól, hogy a kertben gyakrabban potyognak a földre a tányérok vagy poharak, szerezzünk be jó minőségű műanyag darabokat.

Akkor vagyunk igazán szerencsések, ha már tavasszal gondoskodtunk saját fűszerkertről, így beszélgetés közben készíthetjük el finom falatokat. Jó szolgálatot tehet egy kerti kemence is, melyben saját készítésű kenyeret vagy bagettet süthetünk. A bagettre morzsoljunk juh- vagy kecskesajtot, szeleteljünk rá nektarint, sőt a különleges ízvilágot kedvelők megszórhatják a tetejét friss kakukkfűvel is.

kerti-party1Innivalónak készíthetünk zöld teát, melyet ízesítsünk meg citrommal vagy lime-mal, fogyasztás előtt hűtsünk le, majd öntsük jéggel teli hosszú pohárba. Friss zöldségekből és gyümölcsökből készített smoothie-val is meglephetjük vendégeinket.

Dobjunk a turmixba salátát, spenótot, mangoldot, gyümölcsfélékből almát, őszibarackot, nektarint. Egy adaghoz kb. 10-12 dkg zöldség-gyümölcsre van szükség, amelyhez öntsünk még a turmixba 1,5 dl vizet vagy frissen préselt gyümölcslevet, 1-2 teás kanálnyi mézet, 1 teás kanál citromlevet. Turmixoljuk össze, ízesítésként pedig reszelhetünk hozzá gyömbért.

Ősszel, amikor már kissé lehűl a levegő, költöztessük át az aszalt és a székeket a házfal közelébe. A langyos őszi napsütésben, védett helyen további kellemes órákat tölthetünk a szabadban.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016