Öntözőrendszer karbantartás

víztakarékos öntözésAz automatikus öntözőrendszerek telepítés után ritkán ugyan, de karbantartást igényelnek.

Az öntözőrendszer indítása tavasszal

A tavaszi fagyok elmúltával ellenőrizzük le az öntözőrendszer működését, ellenőrizzük a szórófejeket és tisztítsuk ki a szűrőket is. Így nem fog meglepetés érni bennünket az öntözési szezon kezdetén.

Az öntözőrendszer leállítása ősszel

A fagyok beállta előtt, október végéig, november elejéig el kell végezni az öntöző víztelenítését. Kompresszorral kifújjuk az öntözőrendszert, így nem marad víz a csőhálózatban, ezzel megelőzzük a fagyási károkat.

Mi történik, ha az öntözőrendszer nincs téliesítve?

Abban az esetben, ha még csak éjszakai fagyok vannak, akkor hívjon bennünket! Elvégezzük a szükséges karbantartást. Azonban tartós fagyok esetén, ha karbantartás elmarad, elég nagy az esélye, hogy egyes szórófejekben, vagy a csőhálózatban kár történik.

Egyéb karbantartás

Abban az esetben, ha az öntözőrendszeren homokleválasztó van, vagy a szűrő rendszeresen eltömődik, akkor ezeket akár heti rendszerességgel is tisztítani kell.

Ha nem mi telepítettük az öntözőrendszerét, akkor is tudjuk vállalni a karbantartást, hiszen ismerjük a Magyarországon kapható öntözőrendszerek működését, mivel mi is ezeket telepítjük.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016