Romantikus rózsakert

rozsakert2Bár a rózsa a tradicionális kert nélkülözhetetlen növénye, sokszínűsége miatt könnyedén beilleszthető akár díszfüvek uralta modern kertbe vagy minimalista natúr kertbe. Lugason, pergolán vagy virágágyban is rendkívül jól mutat, nyári meleg estéken pedig elbódít az illatával. Magas cserépbe ültetve helyezhetjük teraszra vagy balkonra is.

Ahhoz, hogy egész nyáron virágpompában gyönyörködhessünk, rendszeres metszésre és trágyázásra van szükség. A tavaszi metszést akkor kell elvégezni, amikor az aranyvessző virágzásnak indul. A többször virágzó fajtákról távolítsuk el folyamatosan az elhervadt virágokat, így a növény az új virágokra tudja az energiáit fordítani. Ennek alapján nyugodtan vághatunk vázába is virágot, az egész lakásunk illatozni fog a rózsától.

Az első trágyázást a márciusi sarjadást megelőzően kell elvégeznünk speciális rózsatáppal vagy szaruforgáccsal. Az első elvirágzást követően újra elláthatjuk táppal rózsáinkat, azonban július eleje után már nincs szükség trágyázásra.

rozsakert1A rózsa körül gyakran gyomláljuk a földet, és rendszeres lazítsuk fel a talajt ásóvilla vagy kapa segítségével. Vigyázzunk a talajlazításánál a rózsa gyökerére, hogy ne sértsük meg, mert a növény elpusztulhat.

A rózsa könnyen társítható évelő növényekkel, legyen az magas fajtájú virág vagy alacsony bokorrózsa. Kiválasztásnál ügyeljünk arra, hogy erőteljes növekedésű évelők elnyomhatják rózsáinkat. A rózsák és évelők között tartsuk meg az 50 cm-es távolságot növényeink egészséges növekedése érdekében.

A világos színű rózsák – fehér és sárga – könnyed, romantikus megjelenést kölcsönöz kertünknek, míg az erős rózsaszínű, piros és bíbor virágok oda vonzzák a tekintetet.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016