Térburkolat tervezés

terburkolat3A térburkolatok fontos szerepet játszanak egy kert életében, változatos megjelenésének és formájának köszönhetően egyre elterjedtebbek a kertekben.

Bővebben: Térburkolat tervezés

Térburkolat a ház körül

térburkolat-teraszA térburkolatok fő funkciója az, hogy megkönnyítse a közlekedést a kertben, valamint kapcsolatot teremtsen az építmények és növényekkel beültetett terek között. A szilárd járófelület kialakítására leggyakrabban terméskő, műkő, tégla, fa és kavicsburkolatot használunk térburkolatként. Az, hogy melyiket választjuk, függ a telek karakterétől, a házban felhasznált építőanyagoktól és a burkolóanyagok árától.

A változatos formáknak és anyagoknak köszönhetően rendkívül népszerűek a térkő burkolatok.

Bővebben: Térburkolat a ház körül

Térburkolat kavicsból

pellai-mozaik1Az ókori Görögországban és Rómában az i.e. 5. században gyönyörű művészeti alkotások készültek kavicsból. Mindkét tengerparti birodalom bőségesen el volt látva szebbnél szebb, a víz által partra sodort kövekkel. A kavicsból kirakott térburkolat sajátossága, hogy a szemeket sok cement kötötte össze. Az ábrák darabos vonalvezetésűek voltak. Az összhatás javítása érdekében például a pellai kavicsmozaikban élével beágyazott ólomlemezeket alkalmaztak.

Bővebben: Térburkolat kavicsból