Szeretné átalakítani kertjét, de azt sem tudja, hogyan fogjon hozzá? Az első és legfontosabb, hogy eldöntsük, milyen kertet szeretnénk kialakítani. Fogalmazzunk meg, akár vessük papírra, hogy milyen elvárásaink vannak.

Ha a pázsit körül gondosan összeválogatott egynyáriakat vagy évelőket ültetünk, akkor rengeteg idő kell töltenünk fűnyírással, gyomlálással, metszéssel, az elhalt részek eltávolításával.

Mivel élő anyaggal dolgozunk, a kertterv lehet szabályos vagy kevésbé rendezett, tudomásul kell vennünk, hogy minden kert folyamatosan fejlődik. A növényeinket sosem tudjuk teljes mértékben kordában tartani, hiszen túlnőnek az ágyáson, átbújnak a bokrok, a sövény alatt.

Kertépítés előtt

Ismernünk kell a kert talajának szerkezetét és összetételét, ez a garantált út a sikerhez. Nem mindegy, hogy a föld agyagos, homokos, tőzeges, hiszen egyes növények az agyagos földben nem fognak fejlődni, mások pedig a homokos földben pusztulnak el.

Az éghajlati adottságokat szintén fontos figyelembe venni, mert a tűző napsugárzás, a rendkívül csapadékos vagy szeles terület a gondosan ápolt növényeinket is tönkreteheti.

A talaj túlzott víztartalma is gondot jelenthet a kert kialakításakor. A magas talajvízszint vagy a kemény talajréteg meggátolják a csapadék elfolyását. Mielőtt a kertépítést elkezdenénk, gondoskodnunk kell a megfelelő vízelvezetésről.

A kertépítés előtt kell eldöntenünk azt is, hogy szeretnénk-e elektromos kábeleket vezetni a földbe. Amennyiben a kerti utat, a teraszt, lépcsőt akarjuk megvilágítani, a vezetékezést még a kertépítés előtt szükséges elvégezni.

Mindezeken túl figyelembe kell vennünk a ház, a kert és környezet összhangját.

A felsorakoztatott problémák könnyen megoldhatók a gondos kerttervezéssel. A helyszíni felmérés és a célok meghatározása után olyan növényeket javasolunk, amelyek

  • a talaj és klíma figyelembevételével nagy eséllyel fognak erősödni és növekedni,
  • gondoskodunk a vízelvezetésről, hogy a pangó csapadékvíz ne rohassza ki növényeit,
  • hangulatos kerti úttal vagy kerti tóval nyugalmassá tesszük kertjét,
  • gyepszőnyeg lefektetésével 1-2 hét alatt használható pázsitot hozunk létre,
  • automata öntözőrendszer telepítésével pedig gondoskodunk róla, hogy növényei mindig a megfelelő mennyiségű vízhez jussanak.

Ráadásul most ajándékkal is kedveskedünk Önnek!

Ha tőlünk rendeli meg a kertépítést, egy tálca primulával ajándékozzuk meg!

Az akció február 28-ig tart, kérjen ajánlatot most!

Árajánlat kérés

Vagy hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016