Öntözőrendszer telepítés

Az automata öntözőrendszer célja, hogy a természetes csapadékhiányban fellépő vízhiányt pótolja a kertünkben. Mindezt úgy, hogy az öntözővizet a legegyenletesebben tudja a kívánt helyre eljuttatni, ráadásul az Ön közreműködése nélkül.

Automata öntözőrendszer előnyei

Az automata öntözőrendszer egy, a talajba elhelyezett vízcsőrendszer, amely a kert adottságainak megfelelően zónákra van felosztva. A szükséges helyekre szórófejek vannak csatlakoztatva. Ezeket a szórófejeket egy elektromos vezérlőegység irányítja. A víz a szelepek vezérlésével jut el a zónákba. A zónákon lévő szórófejek a víznyomás hatására emelkednek ki a felszínre. Amikor az automata öntözőrendszer nem működik, a szórófejek ismét a felszínbe süllyednek, így fűnyírónak, egyéb eszköznek nem állnak útjába.

Tovább

Az automata öntözőrendszer működése

Automata öntözőrendszer a kertünkbe telepített olyan berendezés, amely nélkülözve minden emberi felügyeletet, vezérlőegységébe írt program alapján öntözi meg a kertet.

Az automata öntözőrendszer a talajba beásott vízcsőrendszer, amely a kert adottságainak megfelelően zónákra van felosztva. A zónák számát általában a kert tagoltsága, növényzete, a napsütötte órák száma és a rendelkezésre álló víz mennyisége határozzák meg.

Tovább

Csepegtető  öntözés és mikro szórófejes öntözés

Mikro szórófejes öntözés kisnyomású alkalmazás, ahol követelmény az elpárolgás és az elszivárgás lehető legkisebb mértékre csökkentése. A nyomás állandó értéken tartása létfontosságú a rendszer egyes zónáin belül az egyenletes működés érdekében. Ez egy energiatakarékos öntözési mód, ha megfelelően bánunk vele. A vízkibocsátás mértéke állítható. A sapka forgatásával a lágy vízsugarak fokozatosan szűkülnek, a teljes elzárásig.

Tovább

Bemutatjuk néhány munkánkat

Az elmúlt 20 év alatt számos kertet készítettünk el az egészen apró 50 négyzetméterestől kezdve a közepes 300-500 négyzetméteresen át az hatalmas több ezer négyzetméteresig. A galéria gombra kattintva megnézhet néhányat munkáink közül.

KÉPGALÉRIA
ÁRAJÁNLAT KÉRÉS
landscaper-homepage-work-01
landscaper-homepage-work-02

Kertépítő és környezetgazdász vállalkozóként lehetőségem nyílt az elmúlt 20 év alatt, hogy vizsgáljam a környezet és a kert kapcsolatát. A környezeti tényezők nagy hatást gyakorolnak a kertre, melynek tudatos tervezésével kellemes egyensúly jön létre ember és természet között. A kert a manapság felgyülemlett stresszhelyzeteinkben olyan hellyé vált, ahol akár már egy félóra alatt felüdülhetünk, és így harmóniába kerülhetünk önmagunkkal is. Kollégáimmal segítünk Önnek, hogy kertjét barátságos otthonná varázsoljuk, ahol szívesen tölti majd szabadidejét.

Molnár Katalin

+36209467016