Automata Öntözőrendszer: a kerttulajdonosok modern megoldása

A kertészkedés és a zöldterületek gondozása mindig időigényes feladat volt. Az öntözés különösen fontos szerepet játszik a növények egészséges fejlődésében és virágzásában. Az automata öntözőrendszer egy olyan modern megoldás, amely lehetővé teszi a kert tulajdonosai számára, hogy hatékonyan és időtakarékosan gondoskodjanak növényeikről.

Automata Öntözőrendszer előnyei:

 1. Időmegtakarítás: az automata öntözőrendszer egyik legnyilvánvalóbb előnye az időmegtakarítás. Nem kell többé kézzel öntözni a kertet, ami gyakran órákat vehet igénybe. Az automata rendszer beállítható egy időzítővel, így pontosan akkor öntözi a növényeket, amikor szükség van rá, még akkor is, ha Ön épp nincs otthon.
 2. Vízmegtakarítás: az automata öntözőrendszer intelligens érzékelőkkel van ellátva, amelyek észlelik az időjárás változásait és a talaj nedvességszintjét. Ennek eredményeként a rendszer csak akkor öntözi a növényeket, amikor valóban szükség van rá. Ezzel nemcsak pénzt takarít meg, hanem környezetet is megóvja, hiszen nem pazarolja el feleslegesen az ivóvizet öntözésre.
 3. Egészségesebb növények: az automata öntözőrendszer precízen adagolja a vizet a növényeknek, ami lehetővé teszi számukra, hogy optimális módon fejlődjenek. A szabályozott öntözés segít elkerülni a túlzott vagy hiányos vízellátást, amelyek károsíthatják a növényeket. Ennek eredményeként egészségesebb és virágzóbb növények látványában gyönyörködhet.
 4. Rugalmasság: az automata öntözőrendszer sokféle beállítási lehetőséget kínál. Lehetősége van különböző zónákra felosztani a kertet, és ezeket külön-külön szabályozni. A pázsitnak például más öntözési igényei vannak, mint az évelő virágágyásnak. A rendszer könnyen testre szabható, hogy megfeleljen a különböző növények igényeinek.
 5. Csökkentett kártevők és gyomok: az automata öntözőrendszer lehetőséget nyújt a csepegtető öntözésre, amely közvetlenül a növények gyökereihez juttatja a vizet. Ennek eredményeként a felszíni víz nem terjed szét a kertben, így kevesebb esély van a gyomok elszaporodására. Emellett a folyamatos vízellátás erős és ellenálló növényeket fejlődnek, ami hozzájárulhat a kártevők távoltartásához.
 6. Hosszú távú megtakarítás: az automata öntözőrendszer növeli az otthona értékét. A rendszer telepítése növelheti az ingatlan vonzerejét egy jövőbeni eladás vagy bérbeadás során. Emellett hosszú távon pénzt takaríthat meg a vízfogyasztáson és az elpusztult növények cseréjén, mivel a rendszer segít megőrizni a növények egészségét.

Bár telepítéskor egy viszonylag nagyobb összeget szükséges áldozni rá, azonban utána nagyságrendekkel kevesebb vizet használ fel, mint a kézi locsolótömlő használatakor. Ennek több oka is van:

 • késő esti vagy hajnali órákra lehet időzíteni az öntözőrendszert, ilyenkor a párolgási veszteség sokkal kisebb,
 • az öntözőrendszer igazodik a kert kialakításához, hiszen az árnyékos területek jóval kevesebb vizet igényelnek, mint a napsütéses részek,
 • az évszakok szerint is programozható az öntözés mennyisége, mert a csapadék mennyisége és a napsütötte órák számára is változik,
 • az esőérzékelő beiktatásával az öntözőrendszer kikapcsol, amennyiben csapadékot észlel,
 • alternatív vízforrásról (kút, ciszterna) is üzemeltethető, így sem víz-, sem csatornadíj nem terheli a pénztárcánkat.

Az automata öntözőrendszer nemcsak a pénztárcánkat kíméli meg, hanem az egészségünkre is jótékony hatással van. A porlasztott vízcseppek a levegőben szálló pollent és port megkötik, így az allergiásoknak igazi megkönnyebbülést jelent. Ezentúl a növényeink és a kert talajszerkezete sokkal egészségesebb lesz. Az öntözőrendszer, a mindig ugyanazon időben érkező mesterséges csapadék hatására sajátságos mikroklíma alakul ki a kertben. Az enyhén párás levegő nemcsak növényeinkre, hanem a mi egészségünkre is kellemes hatással van.

Összefoglalva az automata öntözőrendszernek számos előnye van:

 1. az eddig ismert legtakarékosabb öntözési megoldás
 2. egészségesebb környezetet eredményez
 3. több hétre is nyugodtan elmehet nyaralni, nincs baráti, rokoni segítségre utalva
 4. emeli az ingatlan értékét.

Amennyiben úgy dönt, hogy ezt a rendkívül takarékos és kényelmes megoldást választja a kertje öntözésére, kérje ingyenes felmérésünket.

Június 30-ig történő megrendelés esetén egy 17.000 Ft értékű esőérzékelőt adunk ajándékba!

Árajánlat kérés

Vagy hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016