Teraszok beültetése

A teraszok beültetése a legkedvesebb tavaszi elfoglaltságok egyike. A természet, csakúgy, mint mi emberek, várja a tavaszt. A virágok elkezdik bontani szirmaikat, megannyi színben virulnak a kertekben. De ez még csak az igazi pompa előszele.

Ilyenkor előtérbe kerülnek a teraszok beültetése. Ennek az az előnye, hogy az évszaknak megfelelően tükrözik a természet változásait. Vásárláskor már előre döntsük el, hogy mi a fontosabb: az ültető edény vagy a bennük virágzó növények. Aki az első verzióra teszi a nagyobb hangsúlyt, számtalan stílusú edény közül válogathat: terrakotta növénytartók, függőkosarak, dézsák, műanyag növénytartók, mázas cserépedények, kosarak. Ha a növények a fontosabbak, akkor elég a legegyszerűbb műanyag edényekbe helyezni őket, mert a növények úgyis eltakarják a kaspót.

Az ültetés megtervezésénél több szempontot is mérlegelnünk kell: figyeljünk a színharmóniára és a növények hasonló vízigényére. Az ültetéshez kavicsra és balkon virágföldre vagy általános virágföldre van szükségünk. Esetleg a föld tetejére rakhatunk egy kis faháncsot.
A beültetést követően jól be kell öntözni a növényeket, valamint kéthetente tápoldatozni szükséges a minél dúsabb virágzás érdekében.

A már meglévő, átteleltetett mediterrán növények (tölcsérjázmin, sétányrózsa) hosszúra nyúlt, vékony hajtásait vágjuk vissza, hogy megtartsák a formájukat. Ahogy hosszabbodnak a nappalok, a fuksziát tegyük melegebb helyre, szellőztessük sokat, tartsuk mérsékelten nedvesen a földjét és még áprilisig egy kevés trágyázással plusz tápanyaghoz is juttathatjuk.

A gumós begónia előhajtatását már el lehet kezdeni. Nem kedveli a vizes földet, ezért a virágföldhöz vegyítsünk egy kevés homokot. A gumókat laposan helyezzük a földbe, majd állítsuk világos, de hűvös helyre a házban. Amint az első hajtások megjelennek, tegyük melegebb helyre. Kiköltöztetni a szabadba csak az éjszakai fagyok elmúltával lehet. Keressünk neki félárnyékos, árnyékos helyet. Júniustól az első fagyok beálltáig folyamatosan virágzik.

Igazi virágpompában lehet részünk, ha rácsszerkezetes állványhoz rózsalepelt (rhodochiton) futtatunk. A rózsalepel magjait is már el lehet vetni, és világos, hűvös helyen előhajtatni. A palántákat május végén költöztethetjük a szabadba, meleg, szélvédett helyre. Akár 3 méter magasra is felfuthatnak, sötét ibolyakék virágai, melyet pink csészelevelek vesznek körül, beborítják az egész futtatórácsot, színpompás virágfalat létre hozva.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon!

Molnár Katalin

06 20 946 7016

2020-10-30T14:31:37+00:00
Go to Top