A csepegtető öntözés a növények számára a teljes vegetációs időszak alatt biztosítja az optimális talajnedvességet. A gyökérzónába pontszerűen juttatja ki a megfelelő mennyiségű vizet. A mezőgazdaságban már hosszú ideje alkalmazzák ezt a víztakarékos, kis nyomásigényű módszert, amit most már a kiskertekben előszeretettel alkalmaznak a kerttulajdonosok. Egyszerű és gyors a telepítése, valamint költséghatékony az üzemeltetése. Alapvetően kétféle csepegtető rendszer létezik: az egyiknél a polietilén csőben előre kialakított csepegtető elemek vannak egyforma távolságra beépítve, a másik a csepegtető gombás kivitel, melynél a csepegtető csőre kívülről helyezik rá a csepegtető elemeket.

Felhasználási terület

A csepegtető rendszer egyaránt felhasználható gyümölcsösökben, díszkertekben, faiskolákban, zöldségesekben, konyhakertekben, vagy üvegházakban és fóliasátrakban is.A  mikro szórófejes öntözés ideális cserepes és dézsás növények, balkonládák öntözésére. Virágoskertekben és veteményesekben is jól használható. Rózsák tőöntözésére kiválóan alkalmas, mert nem nedvesíti a levélzetet. Csüngő virágcserepek öntözését tökéletesen meg tudjuk oldani ezzel a módszerrel.

Bár a sziklakerti növények szárazságtűrőek, de az öntözést meghálálják a virágzási időben. Így bőségesebb lesz a virágzás, és a virágzás időtartama is meghosszabbítható. A sziklakertek öntözését mikropálcákkal oldjuk meg. A mikro szórófejek finom permetet 2 m alatti sugárban szórnak. A kis öntözési sugár következtében változó magasságú növényzet esetén is jól alkalmazható. A sugár nagysága állítható a szabályzó szelep segítségével.