Sziklakert kialakítása

A talaj felszínét igazítsuk az elképzelt kompozícióhoz. A sziklaköveket úgy helyezzük a talajba, hogy azok a természetes rétegződés hatását keltsék. A kövek nagy részét betakarjuk földdel vagy kaviccsal, a feltöltéshez jó víz elvezetésű anyagot használunk. A növények beültetésénél ezt figyelembe kell venni. A sziklakert kialakításához a lejtős területek a legjobbak, de az előkert vagy terasz rézsűn is jól mutat.

Kövek kiválasztása

Rendkívül nagy választék áll rendelkezésünkre mind a kövek színét, formáját tekintve. A sziklakert köveinek színét úgy válasszuk meg, hogy a lakókörnyezethez és a kert stílusához is jól illeszkedjen:

  • a világosak barátságosabbak, árnyékos helyre helyezzük
  • sötétek komorak, napos helyre valók, tartják a meleget.

A jól összeválogatott növények esetén a kertünk legpompásabb díszévé válhat a sziklakert. A sziklák, amellett, hogy a környezetet a növény eredeti élőhelyéhez hasonlóvá teszik, esztétikus hátteret biztosítanak, nagy szerepet játszanak az ide telepített növények mikroklimatikus igényeinek kielégítésében.

Sok növény nem bírja a sík vidékek magas hőmérséklettel párosuló perzselő napsütését, ezeknek egy nagyobb kő árnyékában, vagy nagy területű sziklakert esetében az árnyékos, északi vagy keleti oldalán alakíthatunk ki megfelelő otthont.

A kis kertekben szintén jól mutat a sziklakert a bejáratnál vagy a terasznál. Az ágyás nagyságától függően választhatunk egy időben virágzó növényeket is, vagy olyanokat amelyek különböző évszakokban hozzák színpompás virágaikat.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016