Az őszi kert csodája

Az őszi kert pompázatos. Bár minden évszaknak megvan a saját szépsége, azonban olyan színeket, melyeket az ősz mutat meg számunkra, igazán lenyűgözőek. Ha szeretnénk kertünkben az ősz minden színében, a piros, a sárga és a barna árnyalataiban gyönyörködni, ezt különböző fajták betelepítésével érhetjük el.

Ősszel sárga színre vált a mezei juhar, a gyertyán és a bükk, pirosra a cseresznyefa és a japán juhar, barna árnyalatban pompázik a platán. Persze az őszi színpaletta nem nélkülözheti a zöldet sem, azonban nem pusztán a tűlevelűeket érdemes ebben az esetben számításba venni, ültethetünk lomblevelű örökzöldet is. Kedvelt lomblevelű örökzöld a kamélia vagy a tűztövis, melynek bogyós termése különösen szemet gyönyörködtető. Amennyiben a bogyók színével szeretnénk látványossá varázsolni kertünket, a piroshoz vadrózsát, a sárgához homoktövist válasszunk.

Ősszel a díszfüvek is teljes pompájukban virítanak. Attól függően, hogy inkább kiemelni vagy elrejteni szeretnénk kertünkbe egy támfalat, kerti utat vagy lépcsőt, választhatjuk az egész alacsony növésű zabfüvet, a közepes méretű tollborzfüvet vagy a hatalmasra, akár 3,5 méterre növekvő elefántfüvet. Ha színt is szeretnénk egy díszfűvel a kertünkbe vinni, akkor a rózsaszín pampafű remek választásnak tűnik.

A terasz díszítése ősszel sem maradhat el, azonban érdemes az egy-két dísztök elhelyezésén kívül más dekorációban is gondolkodnunk. A rózsaszín vagy lilás árnyalatú erica egész télen díszíthet. Az egykor pusztán temető virágnak „csúfolt” krizantém is visszakerül kertjeinkbe és teraszainkra. Kár is lenne lemondani róluk, hiszen rengeteg változata létezik, a nagyfejű virágtól kezdve az apróbb virágú, azonban annál méretesebb bokorrá fejlődő fajtákig. Rendkívül jól mutatnak csoportokba rendezve a bejárati ajtó körül.

Nemcsak növényekkel díszíthetjük az őszi kertet, hanem olyan apróbb-nagyobb tárgyakkal, melyek odavonzzák a tekintetet. Az őszi színvilághoz kitűnően illeszkednek a fa és réz kiegészítők, melybe terméseket vagy leveleket halmozunk, az lehet akár az ősz két kultikus termése is, a gesztenye és a dió. Ha szeretnénk ebben a csodás színpompában gyönyörködni jó, ha felkészülünk a hűvösebb estékre. Egy meleg gyapjútakaró vagy egy kültéri fűtőtest jó szolgálatot tehet. A korai sötétedés miatt érdemes a teraszt lampionokkal vagy kültéri mécsessel megvilágítani.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon!

Molnár Katalin

06 20 946 7016

2020-10-30T11:53:15+00:00
Go to Top