Őszi teraszbeültetés

Az őszi teraszbeültetés nem felesleges időtöltés, hiszen az ebben az időszakban elültetett növények közül számos virág többéves és téltűrő. Egy jól megtervezett évelőágyás a váltakozó virágzási időszak miatt tavasztól őszig biztosítja az újabbnál újabb növénykompozíciók virulását. Ezzel szemben a cserepes beültetésekről minden évszakban külön kell gondoskodnunk. A terasz, a balkon díszítésének a nagy időszaka inkább tavaszra tehető, hiszen egy hosszú tél után vágyunk a virágok színpompájára.

Ősszel azonban ezek a növények már nem mutatnak jól, és ritkán fordul meg a fejünkben, hogy a kiürült balkonládákat tél előtt még egyszer beültessük. Pedig számos olyan későn virágzó növény van, mellyel októberben is színessé varázsolhatjuk teraszunkat, az utolsó langyos őszi napsütést élvezve.Változatos kompozíciókat hozhatunk létre a dália, az őszirózsa, a tarka levéldísznövények és díszfüvek alkalmazásával. Amilyen szemet gyönyörködtető a narancssárga, a piros és a rozsdabarna árnyalati az őszi faleveleken, ugyanolyan melegséget sugároznak ugyanezek a színek a teraszunkon is. A dáliák, a menyecskeszem, a japán vérfű fantasztikus intenzitással ragyognak, míg a bíbor színben pompázó piros varjúháj vagy a tűzgyöngyvirág ugyancsak lenyűgöző látványt nyújtanak. Kiegészíthetjük a meleg árnyalatokat a hűvösebb kékben és lilában ragyogó fajtákkal, mint például a kékszakállal.

A különböző fajokat összeültethetjük egy nagyobb edénybe vagy különálló cserepekbe, melyeket egymás mellé helyezve állíthatunk össze változatos kompozíciókat. A lendületes díszfüvek jól mutatnak az alacsonyabb növésű virágok, például a varjúháj mellett. A kecses ciklámen egészen decemberig díszítheti teraszunkat, ha találunk neki védett helyet. A tőzegmirtusz különböző fajtáinak piros, rózsaszín vagy fehér bogyóiban gyönyörködhetünk, megfelelő védelem mellett az örökzöld növény fagytűrő. Az évelők közül a varjúháj nemcsak minden évben újra és újra megörvendeztet virágzásával, hanem télen még a terméstokjával is díszít. A díszfüvek, a tűztövis, a kékszakáll kompakt fajtái minden évben újra látványos kiegészítő lesznek ősszel a teraszunknak, akárcsak a fagymentes helyen kiteleltetett dáliák.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon!

Molnár Katalin

06 20 946 7016

2020-10-30T12:07:53+00:00
Go to Top