A környezet védelme

A szűk városi területen is hasznosan tudunk gazdálkodni, saját zöldség- és gyümölcstermesztéssel a környezetünket tudjuk védeni. Nem vásárolunk olyan terméket, amely több ezer kilométert utazott hűtőkamionban, nem kényszer érlelt, nem vegyszerezett, nem génkezelt. Így tudjuk javítani a környezetünk állapotát, a saját kertünk megköti a légkör szén-dioxid tartalmát. Igazi oázist teremthetünk a városi betondzsungelben.

A szabadidőnket is értelmesen tudjuk eltölteni, hiszen azt az időt, amelyet arra fordítunk, hogy autóval megközelítsük valamelyik hipermarketet, megvásároljuk a fent említett minőségű zöldséget, gyümölcsöt, helyette saját terményeinket ápoljuk, mely növekedésével, beérésével hatalmas örömet okoz.

A táplálék minősége

Fantasztikusan ízletes és zamatos ételeket saját termesztésű zöldségekből. Nemcsak azért, mert saját munkánk gyümölcsét szüreteljük, hanem azért is, mert akkor szedjük le a zöldségeket, amikor beérett és szükségünk van rá. A saját kertünkben megtermett élelmiszer teljesen biztonságos, tudjuk, hogy milyen komposztkeverékkel dúsítottunk a földet, tudjuk, hogy nincs agyonpermetezve a gyümölcs. Nem szükséges olyan fagyasztott élelmiszert vásárolnunk, amely adalékanyagot tartalmaz. Az adalékanyagokról egyébként is több éve folyik végeláthatatlan vita. Mi, környezettudatos emberek igyekszünk adalékanyagoktól mentes élelmiszereket fogyasztani, ugyanakkor az élelmiszeripari mérnökök folyamatosan azt propagálják, hogy szigorúan szabályozott mennyiségű adalékanyag kerül csak élelmünkbe. Egy dolog biztosnak látszik: a hölgyek combján kialakult cellulit (narancsbőr) nem a mozgáshiányra és az elhízásra vezethető vissza, – ez az esztétikai hiba vékony nőkön is gyakran fordul elő – hanem a táplálékunkban megtalálható mesterséges anyagok testünkben való lerakódására.

Takarékosság

A hipermarketekben megvásárolt zöldség-gyümölcs árában a szállítási költség és az üzletlánc haszna teszi ki a jelentős részt. A termelő pedig azért küzd, hogy fenntarthassa a gazdálkodását és a családját. Gondoljunk a minden évben nagy vihart kavaró dinnyeszezonra, amikor a termelő azért tüntet, hogy az üzletlánc ne adja olcsóbban a felvásárlási árnál kedvenc gyümölcsünket. Ezentúl nem tudhatjuk, hogy az elhúzódó válság meddig tart, vége lesz-e valaha, vagy takarékosabb időkre kell berendezkednünk. Ha nem vagyunk kiszolgáltatva a kereskedelemnek, mert magunk termeljük meg élelmiszerünk nagy részét, de a zöldséget-gyümölcsöt mindenképp, akkor biztonságban tudhatjuk családunkat, mint nagyanyáink éléskamrája tette az ínséges időkben.
Amennyiben mégsem a kertészkedés a kedvenc hobbija, vásároljon a helyi piacon az őstermelőktől.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016