Muskátli

Vidéki házak homlokzata vagy alpesi házak erkélyei elképzelhetetlenek muskátli nélkül. A parasztházak ablakpárkányát piros virágú álló muskátli, az osztrák és német vidéki házak erkélyeit pedig a futó muskátli fantasztikus virágáradata díszíti. Ezt a gyönyörű virágpompát hozhatjuk létre, legyen kertünk stílusa vidékies, mediterrán, klasszikus, akár még modern is.

Újra nagy népszerűségnek örvend a muskátli, legyen rusztikus, romantikus vagy nemes fajta, a kitartó virágzásnak köszönhetően egészen késő őszig ragyogó színekkel díszíti ablakpárkányt, teraszt, balkont. Kosárba vagy régi vaskádba ültetve kertünknek tradicionális stílust kölcsönöz. Sőt egyre nagyobb divat illatos fűszernövényekkel együtt ültetni virágládába, hiszen a rózsaszín viráglabdák a levendula vagy rozmaring mellett csodásan érvényesülnek.

Ha mázas cserépedénybe ültetjük az álló muskátlit, romantikus hangulatúvá varázsolhatjuk a kertet. Amennyiben terrakotta kőedénybe helyezzük, inkább mediterrán stílusú környezetet alkotunk. Modern kertbe pedig kő- vagy porcelán kaspóba ültetett fehér virágú muskátli illik, filigrán díszfüvekkel kiegészítve.

Mivel szubtrópusi éghajlatról származik a muskátli, kedveli a déli, dél-keleti, dél-nyugati ablakpárkányt, balkon, erkélyt és teraszt. Jól tűri az erős napsugárzást is, de a kánikulai napokon rendszeresen kell öntözni. Az álló muskátli elnyílt virágait egyenként törjük le, a futó muskátli önmagát tisztítja. Ha különböző fajtákat társítunk, akkor azonos igényű növényeket ültessünk egy edénybe. Amennyiben fűszernövényeket is helyezünk a cserépbe a muskátli mellé, kizárólag szerves termékkel trágyázzuk, hiszen mérgező növényvédőszert használva nem lehet a zöld fűszerrel ízesíteni ételeinket. Amennyiben találtunk kedvünkre való muskátlit, teleltessük át téli kertben vagy hűvös, világos folyosón, 12-15 °C-os helyiségben.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon!

Molnár Katalin

06 20 946 7016

2020-10-30T12:33:50+00:00
Go to Top