A romantikus kert legfőbb jellemzője a rengeteg virág. Mivel a romantikus ember élvezi az élet apró örömeit, gyönyörűségét leli a részletekben, a harmonikus színekben és formákban. Minden érzékszervével élvezi a kert csodáit, így kertjében az illatozó virágok, az aromás fűszernövények, az év nagy részében pompázó évelőágyások, olykor még a csobogó víz is megtalálható. A túlzsúfoltságot úgy tudjuk kiküszöbölni, hogy egy-egy kertrészletet szabadon hagyunk.

A romantikus kert gyakran mediterrán növényekkel tarkított, hiszen ezek felülmúlhatatlan illata elvarázsol bennünket egy fülledt nyári estén. A megteremtett romantikus hangulat ugyanolyan fontos a kertben, mint a használhatóság. A kültéri szobrokkal, műtárgyakkal és a különleges megvilágítással fokozhatjuk a romantikus hangulatot. Arra mindenképp figyeljünk oda, hogy különböző stílusú kerti elemek ne keveredjenek, hiszen az felborítja az egyensúlyt.
A romantikus kert is elképzelhetetlen titkos szegletek, elbújásra alkalmas, sövénnyel vagy bokrokkal körülölelt kispadok nélkül. A lényeg az intimitás, a külvilág kizárása.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016