Madárbarát kertnek is nevezhetnénk, azonban a valóság az, hogy a természetközeli kertben a rengeteg honos fának, bokornak és vadvirágnak köszönhetően gyakori vendégek a madarakon kívül a sünök, mókusok, méhek, pillangók. Ahhoz, hogy a méhek ne zavarják meg nyugalmunkat, a sünök pedig háziállataink nyugalmát, növényeinket kordában kell tartanunk.

A természetközeli kert biztosítja a kikapcsolódást nyújtó munkát és a munka utáni édes pihenést. Egy pihenőpadon ücsörögve vagy egy ösvényen sétálva minden évszakban gyönyörködhetünk a természet változásában.

A kert titkos zugait ne háborgassuk, hiszen az avarban a sünök táplálékhoz juthatnak és fészket is építhetnek maguknak, a farakások pedig a rovaroknak nyújtanak háborítatlan nyugalmat.

A természetközeli kertben mindig az őshonos vagy honossá vált fajokat részesítsük előnyben. A kertépítésnél, kertrendezésnél, a térburkolatnál próbáljunk a közelben fellelhető anyagokat használni. Az is jó megoldás, ha kertünk nagy részét érintetlenül hagyjuk, arra azonban figyeljünk, hogy gyomokat ne hagyjuk elburjánzani.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016