A vidéki kert sokunkat emlékeztet a gyermekkorunkra, amikor a nagyszülőknél töltöttük szinte az egész nyarat. A kert vége a baromfi udvar lakóitól volt hangos, a reggelihez való paradicsomot és paprikát frissen szedtük a veteményesből. Ebédre a nagymama szintén a kertből begyűjtött zöldborsóból, sárgarépából és egyéb gyökérzöldségekből főzött borsólevest. Nem volt televízió, számítógép, okostelefon, tablet és egyéb kütyü, az internetről nem is beszélve. Boldog idők!

Persze a technika vívmányai nélkül már nehéz lenne elképzelni életünket: ezt a cikket sem olvashatná az éppen Önnél levő eszközön, maximum nyomtatott sajtóban. Ezért nem is arra biztatom, hogy ugorjunk vissza 100 évet, és éljük nagyszüleink életét, hiszen ez lehetetlen.

Azonban egy kis nosztalgiát nyugodtan belevihetünk modern világunkba, hiszen a veteményes vagy a fűszerkert nemhogy ósdi, hanem egyenesen újra divatossá kezd válni.

Nem attól válik vidéki stílusúvá a kertünk, ha csirkéket nevelünk és veteményest telepítünk, ezek nélkül is teremthetünk nosztalgikus hangulatot a ház körül. Mindenképp érdemes a természet közeli alapanyagokat előtérbe helyezni. Teraszt építhetünk bontott téglából, kerti utat pedig raklapból. A raklapot egyéb módon is felhasználtatjuk, barkácsolhatunk belőle padot, de a terasz korlátját is kialakíthatjuk belőle, amely virágtartóként szintén funkcionálhat. Virággal a már nem használt fali kutat is beültethetjük, csakúgy, mint a régi vödröt vagy öntözőkannát.

A növény ültetésnél tudatosan törekedhetünk a rendezetlenség látszatára, egy-egy sűrűn telepített növényfoltban több fajta is szerepelhet. Színválasztásnál inkább a pasztell árnyalatokat részesítsük előnyben, amelyből néhány harsányabb színfolt kivirít, ezzel üde színfoltjává válik vidéki stílusú kertünknek.

Amennyiben nagymamától megörököltük a régi Singer varrógépet, az asztalát felhasználhatjuk a reggeli kávézások helyszínéül, sőt a padláson talált egyéb antik tárgyakat is elhelyezhetjük a kert egy-egy hangsúlyosabb pontjára úgy, mintha már hosszú idő óta ott állna.

Segítségre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon a következő telefonszámon:

Molnár Katalin

06 20 946 7016